miercuri, 19 iunie 2013

Cum construiesti o strategie de marketing digital

Traim in secolul XXI si incepem sa avem nevoie din ce in ce mai mult de mediul digital. Utilizaori de net cresc simtitor pe zi ce trece, avem nevoie de fani pe Facebook, de abonati la newsletter, de trafic pe site/blog, de campanii online, de PR online, de web design,de mobile.

Aproape in orice actiune ar trebui elaborata o strategie, dar si punerea pe hartie a punctelor tari, punctelor slabe, oportunitatilor si a amentitarilor.1. Atragerea de noi clienti

Pentru a avea noi clienti in online, trebuie sa avem trafic. Dar pentru a creste traficul pe site trebuie intai de toate sa stabilim niste obiective digitale, care sa includa si obiective generale de marketing. Este important ca sa fie identificata si strategia ce nu trebuie urmata, de functionalitati nefolositoare.

2. Managementul instrumentelor digitale

Instrumente prin care putem atrage clienti sunt: SEO, Adwords, PR online, parteneri online, E-mail Marketing, Newsletter, word of mouth.
Implica, de asemenea, revizuirea optiunilor strategice pentru realizarea obiectivelor digitale si asigurarea crearii si mentinerii avantajului competitiv dar si stabilirea planului strategic, incluzand segmentare, targetare si pozitionare dar si specificarea mixului de marketing (produs, pret, plasament, promovare).

3. Cresterea conversiei

In acest domeniu, experienta traita de utilizator atunci cand navigheaza pe un magazin online este foarte importanta. Pentru ca experienta consumatorului din online sa fie una profitabila este esential ca in planul de actiune sa fie o echipa formata din: designeri, dezvoltatori web, analisti de business, experti in accesibilitate si evaluare a performantei online.

4. Cresterea continua a unei baze de date cu clienti

Dezvoltarea si cresterea bazei actuale de clienti este in legatura direct proportionala cu loialitatea si increderea in brand, inlcuzand si tacticile de incurajare a revenirii pe site-ul in cauza. Email marketingul, comunitatile, grupurile de pe Facebook, mai nou marketingul prin Social media au un rol crucial.

Una peste alta comunicarea joaca un rol esential nu numai in mediul offline. Lipsa de resurse si know how in managementul online poate deteriora brandul care a fost construit pana in acel moment din offline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu