marți, 19 februarie 2013

Lucruri esentiale pentru un magazin online

In cazul in care incepi sa lucrezi la un site de e-commerce este necesar sa iei in calcul anumite aspecte. Lucrurile nu trebuiesc facute dupa ureche, ci este important sa ai o lista bine stabilita inca de la bun inceput.

Mai jos gasesti lucruri importante de care trebuie sa tii cont daca vrei sa dezvolti un magazin online:
  • Butonul "Buy" sa fie vizibil si sa te indemne spre actiune - nu este suficient sa ai un design friendly, trebuie sa ai si un buton call to action.
  • Scoate in evidenta avantajele produsului, cu ce te diferentiezi tu fata de alte produse.
  • Fa un website in care utilizatorul sa capate incredere - clientul trebuie sa fie informat la partea de securitate si la modalitatea de plata.
  • Logo-ul trebuie sa fie vizibil - acesta il ajuta pe utilizaror sa identifice compania. Pozitia siglei pe pagina web trebuie sa fie gandita strategic, astfel incat sa te avantajeze si sa fie usor de identificat.
  • Scoate in evidenta cele mai noi si cele mai bine vandute produse - clientul trebuie sa stie care sunt noile produse si cele mai recente promotii. Este important ca noile produse din stoc sa apara pe prima pagina, iar cea mai noua promotie sa fie anuntata printr-un header/banner, care sa fie pozitionat in prima parte a site-ului pentru o vizibilitate cat mai buna.
  • Casuta de Search se regaseste de cele mai multe ori langa casuta de login si butonul de shopping. Este important ca utilizatorul sa poate sa acceseze cu usurinta aceste optiuni.
  • Icoana cu sistemul de plata trebuie sa fie prezenta obligatoriu pe site in cazul in care clientul vrea sa faca plata online cu cardul. De obicei, aceasta parte se gaseste in partea de jos a site-ului.
  • Butoanele de Social Media sa fie vizibile in prima parte a site-ului. Social Media ne ajuta sa promovam noile produse sau promotii.
  • Numarul de telefon si caseta de chat sa fie prezente pe site. Chatul te ajuta sa comunici mai usor cu potentiali clienti.
  • Optiunea de Contact este de asemenea esentiala pentru ca ii confera utilizatorului incredere, astfel afla ca exista cineva undeva in spatele site-ului.
  • Prezenta unor iconuri cu securitate garantata (Network solutions, McAfee, Verisign, BBB, TRUSTe, GeoTrust, etc) este importanta. Este un alt element ce ce il ajuta pe utilizator sa prinda incredere in magazinul online respectiv.
Pe langa lucrurile enumerate mai sus, sunt importante si urmatoarele aspecte: designul, descrierea produselor, categoriile produselor, filtrele de cautare - in cazul produsele au multe caracteristici. Sunt elemente care ajuta la crearea unei bune reputatii online. Utilizatorul trebuie educat referitor la cum comanda, la potilica de retur si la cum ii este livrat produsul comandat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu