joi, 24 ianuarie 2013

Locul din Romania pe care nu-l vei uita curand

De ceva vreme mi-am propus si ajung in Sighisoara. Dar anul trecut, in noiembrie, am reusit si am fost acolo. Este un oras cu multa istorie in spate si de care nu te mai saturi. Spun asta pentru ca este o liniste odihnitoare, oameni primitori, calzi si amabili.

Cetatea din Sighisoara este, dupa parerea mea, cel mai frumos loc istoric din Romania. Cum ajungi acolo te invaluie un aer medieval.

Daca ajungeti in Sighisoara trebuie sa vizitati:
  • Turnul cu Ceas - este cel mai frumos si inalt turn
  • Muzeul de istorie
  • Turnul Fierarilor
  • Scarile acoperite
  • Tirnul Cositorarilor
  • Turnul Croitorilor


Si sa nu uit sa va povestesc putin despre Casa Cositorarilor. Un loc de vis, cu o atmosfera de basm. Am intrat cu gandul sa aservi o cafea, insa feliile de tort din vitrina de la intrare m-au ispitit. Nu am avut cum sa refuz sa degust macar o felie...era si pacat la cum arata si mirosea...Se intunecase afara, insa nu-mi mai venea sa plec de acolo.

Mai jos aveti cateva imaginii cu Sighisoara, ca sa vedeti ce oras trebuie sa vizitati in 2013 daca inca nu ati facut-o deja:



Va astept cu drag impresiile despre acest oras! :)

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată de prietenii de la Ghiduri Turistice împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

2 comentarii:

  1. Frumos!Cetatea medievala Sighisoara este locul in care eu ma intorc de fiecare data cu aceeasi placere cu care am descoperit-o cu multi ani in urma. Am scris si eu despre ea, dar nu cred ca voi putea spune ca am vazut tot. http://calatorprintaramea.wordpress.com/2012/11/30/sighisoara-nurnbergul-ardealean/

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, este ceva de vis! Si eu m-as intoarce cu drag de fiecare data cand as avea nevoie de liniste :)

    RăspundețiȘtergere