luni, 3 octombrie 2011

Noaptea Bibliotecilor din Bucuresti

Am fost la prima editie a Noaptea Bibliotecilor. In noaptea de 1-2 octombrie 2011 am vizitat mai multe biblioteci, printre care Biblioteca Centrala din ASE, Biblioteca Metropolitana si Biblioteca Nationala a Romaniei.


Prima pe lista a fost Bibliteca Centrala din ASE. Cand am ajuns acolo, in Sala de lectura Victor Slavescu, am dat de o prezentare de carte. Cartea se numea Noile reguli de marketing si PR, scrisa de D.M. Scott. Insa cel care a vorbit de aceasta carte a fost un profesor universitar din ASE. Am fost atenta pe tot parcursul prezentarii si am retinut ideile esentiale. 
Cand vorbim de marketing, in centrul atentiei trebuie sa fie consumatorul. S-a pus mare accent pe consumator pe tot parcursul discutiei, lucru care a fost accentuat prin exemplificarea a mai multor situatii de zi cu zi din viata reala.
De asemenea, s-a mai discutat de tehnologia web 2.0 si marketingul online, de blogging si de marketingul viral. Cum sunt pasionata de marketingul online, la aceasta parte am fost doar ochi si urechi. :)
S-a vorbit si de P. Kotler, care este tatal marketing-ului. Acesta a scris "Principiile Marketingului", "Managementul Marketingului: analiza, planificare, implementare si control". La partea de control noi, romani, nu oferim destul de mare importanta si de aceea de multe ori ajungem sa fim superficiali in activitatea noastra.
Mi-am placut prezentarea D-nului profesor. Am auzit ceea ce m-a interesat.


Apoi am fost prin Biblioteca Metropolitana, in care imi doream sa o vizitez de ceva vreme. Si acolo erau prezentari si lansarii de carte, care mai de care mai interesante.


Urmatoarea biblioteca bifata pe lista a fost Biblioteca Natioanala a Romaniei. Acolo am gasit o Expozitie numita Vise: pictura, un alt refugiu. Mai jos aveti o pictura care mie mi-a atras atentia pentru ca era viu coloarata.:)
A fost o seara relaxanta! Astept cu drag si editia a 2-a anul viitor :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu